Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Pages

Archives

Publié par LAS SIRENAS


La inflació interanual queda en el -1,5% a Girona

Els preus van pujar un 0,5% al juny a la demarcació de Girona en comparació amb el mes anterior i van deixar la inflació interanual en el -1,5%, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

ACN En el que portem d'any, els preus han pujat un 0,3% a la demarcació. Aquest increment de preus ha estat degut, sobretot, a l'increment dels preus del grup de Begudes alcohòliques i tabac (4,1%), Tranport (2,3%), i Habitatge (1%).

També hi ha influït, però en menor mesura, el preu dels productes de l'Oci i la cultura (0,5%). Els preus dels grups de l'Ensenyament i del grup d'Hotels, cafès i restaurants es va mantenir invariable aquest mes de juny.

En canvi, el grup del Vestit i calçat (-0,6%), el grup d'Aliments i begudes no alcohòliques (-0,5%), el grup del Parament de la llar (-0,4%), el grup d'Altres béns i serveis (-0,2%) i els grups del Transport (-0,1%) i les Comunicacions (-0,1%) van contrarestar només en part els increments de la resta de grups.

Per demarcacions, la inflació interanual a Barcelona se situa en el -0,1%, a Lleida en el -1,2% i a Tarragona en el -1,4%.

Al conjunt del mercat català, els preus han pujat un 0,5% al juny en comparació amb el mes anterior i han deixat la inflació interanual en el -0,5%, dues dècimes per sota del que estava el mes anterior. És el segon mes que la inflació interanual es manté en valors negatius. En el que portem d'any, l'IPC acumulat és del 0,6%.

Al conjunt del mercat espanyol, la taxa de variació interanual de l'IPC del juny disminueix una dècima i se situa en el -1,0%. La taxa anual de la inflació subjacent és del 0,8%, una dècima menys que la registrada al maig. La variació mensual de l'índex general és del 0,4%.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article